marras 12 2014

Terveisiä Kirsikodista

Talvi tekee tuloaan. Kertaalleen oli maisema lumen peitossa, mutta lumi suli pois. Ehdimme hyvin siivota piha-alueen ja nyt odottelemme talven tuloa. Italian työskentelyjakson jälkeen meillä oli mosaiikkikurssi yhdessä Lieksan Kansalaisopiston kanssa. Opettajana toimi Ihva Aula Joensuusta. Kurssille osallistuivat kaikki taiteilijamme, Savonlinnasta yksi taiteilija, hallituksen jäseniä kaksi ja  henkilökunnastamme Kaisu. Ensi kesänä saamme jatkokurssin.

Perheleirillä osallistujina olivat opettajistamme Elisa ja Leena perheineen sekä Virpi. Oli ihana säpinä. Ohjelma sovellettiin lapsille ja aikuisille toimivaksi. Muotoilimme paperimassaa, maalasimme, lauloimme ja leikimme. Huipennuksena oli Olympialaiset; saappaan heittoa, takaperin kävelyä, juoksua ja paljon muuta. Eevi taiteili upeat palkinnot ja päätöstilaisuus oli kovin juhlava. Muotoilusta innostuivat taiteilijamme ja työskentelyä jatkamme ensi kesänä. Teimme suuren maton huovuttamalla. Suurtyön huovuttaminen on kivaa, kun siihen voivat kaikki yhdessä osallistua saman työn äärellä.

Meillä on nyt kaksi kissaa. Suru oli kaikilla suuri, kun Minni ja Mörö menehtyivät. Uudet tulokkaat kotiutuivat hyvin. Meillä oli hienot kissanristiäiset. Kummallakin oli hieno kakku; kiitos Taikan äidille. Pekka siunasi kissat; Kasper ja Lili.

Reilun kuukauden ajan meillä on remontoitu. Asuinsiivestä poistettiin vanha portaikko ja tilalle rakennettiin kylpyhuone pojille. Samalla uusittiin alapuolella oleva vessa. Tämän viikon aikana pitäisi kaiken valmistua. Remontin mahdollisti perintö; Lieksasta lähtöisin ollut nainen oli seurannut elämäämme jo kauan. Kyllähän tämä kertoo siitä suuresta huolenpidosta, mitä olemme vuosien saatossa saaneet osaksemme. Yhtenä yönä reilu vuosi sitten heräsin; olin nähnyt unta tästä muutoksesta. Menin katsomaan, kun uni oli niin todellisen oloinen. Nyt se on toteutunut. Kiitän koko sydämestäni, yksi isoista huolista poissa. Rakkautta on.

Leena Toivanen työsti syksyn aikana meidän 18 vuotta sitten Elisa Kerolan ja Tapio Nykäsen ohjaaman musikaalin ”Nyt jos koskaan” esityskuntoon. Lieksassa vietettiin 26.10. Lieksan kehitysvammaisten tuki ry:n 40 v.-juhla ja esitimme musikaalin siellä. Orkesterissa soittivat Antti ja Tapio Nykänen, Marko Salmela, sekä Jukkis ja Päivi. Juhla oli riemastuttava. Olemme saaneet paljon hyvää palautetta esityksestämme ja koko juhlasta. Myöhemmin saamme tallenteen siitä.

Leenan musiikkiviikonloput jatkuvat. Se on suuri ilo koko perheelle.

Olemme paljon pohtineet Kirsikodin tulevaisuutta. Matkalla tukenamme on ollut Riitta Malkamäki. Tälle vuodelle on vielä yksi tapaaminen. Toiminnanjohtajamme Kaisu on tehnyt henkilöstörakenteesta suunnitelman ja siitä jatkamme yhdessä. Meillä on nyt valittu kaksi uutta ohjaajaa; Taina Andersson ja Minna Köpönen. Tarvitsemme vielä kaksi lisää. Kaikki olemme yhtä mieltä siitä, että Kirsikodissa haluamme säilyttää hyväksi koettu toimintakulttuurimme. Minä olen luvannut olla täällä vielä vuoden 2015. Olen parina vuonna ollut poissa kuukauden mittaisia jaksoja ja sellaisia aion toteuttaa myös ensi vuonna. Luottavaisin mielin katsomme tulevaisuuteen. Näyttelytoimintamme on edelleen runsasta. Näyttely jatkuu Il Goccinossa, Toscanassa. Kiinasta ovat teoksemme matkalla kotiin. Lieksan Kulttuurikeskuksessa on teoksia näyttelyssä 30 vuoden ajalta vuoden loppuun saakka. Nordean konttori suljettiin Lieksassa ja yhteistyö siellä päättyi 30.10.2014

Vieraita Kirsikodissa käy edelleen runsaasti ja se on perheemme mielestä antoisaa.

Työntäyteisen syksyn jälkeen vähitellen alamme valmistautua jouluun. Puodissamme on paljon ihania tuotteita ja uudet tarjottimet ja vahakankaat ovat vielä tulossa ennen joulua. Käymme konserteissa ja juhlissa. Leenan musiikkia on marraskuun viimeinen viikonloppu.

Postissa saimme liput oopperaan 27.11; Taikahuilu. Kiitos Eila Yrjölä.

Suunnitelmat tulevaan on tehty ja on aika kutsua teidät syyskokoukseen. Kiitämme kaikesta ja toivomme runsasta osanottoa.

Raija Mikkonen

© 2017 Kirsikoti Saarivaarantie 48, 81700, Lieksa. Puh. +358 40 773 0007