Taiteilijat

Päivi Eronen, s.1971

Peruskoulun jälkeen opiskelin erityisammattikoulussa Liperissä. Muutin Kirsikotiin 1993. Maalaan tauluja ja kankaita. Sävyt ovat voimakkaita ja värejä on useita kerroksia. 
En pohdi aiheita, tykkään maalata. Värit ovat minulle tärkeitä. Olen välillä keittiöhommissa ja pesen pyykkiäni. Tykkään matkustaa maailmalla ja juhlista nautin kovasti. Minusta on kirjoitettu kirja. Minulla on paljon ystäviä. Olen Joensuun taiteilijaseuran ammattijäsen.

Jukka-Pekka Levy

Jukka-Pekka Levy, s.1987

Muutin Kirsikotiin vuonna 1997. Kävin peruskoulun Pankakosken erityisluokassa. Kouluaika oli mukavaa aikaa. Teimme monenlaisia esityksiä; Pellekoulu, Intianien kotiinpaluu, orkesteri Euforia, Väriympyrä ja Lumikki ja seitsemän kääpiötä. Sen me esitimme myös Prinsessa Sofian koulussa Almeriassa Espanjassa. Minä esitin kääpiötä.
Olen ollut monesti Kirsikodin porukan mukana Italiassa maalaamassa. Ne ovat olleet hyviä aikoja. Opiskelu Kirsikodin taideprojektissa päättyi elokuussa 2007 ja jatkan työskentelyä taidetyöpajassa. Maalaan kankaita tuotteiksi ja osallistun opetukseen, kun on sellaisia jaksoja. Saan usein tilauksia. Se tuntuu mukavalta. Osallistun Kirsikodin taiteilijoiden ryhmänäyttelyihin. Minulla oli yksityisnäyttely Juuassa keväällä 2007 ja 2010 Hämeenlinnassa. Olin Kettukin vuodentaiteilija 2011 ja samana vuonna julkaistiin minusta kirja “Aurinkopoika”. Olen Joensuun taiteilijaseuran taiteilijajäsen.

Laura Nykänen

Laura Nykänen, s.1983

Peruskoulun kävin Pankakoskella. Sen jälkeen opiskelin kolme vuotta Lieksan Kristillisellä Opistolla. Vuoden työskentelin puoleksi Lieksan Taidetoimintakeskuksella ja Lieksan Tukipisteellä. Minä rakastan musiikkia ja värejä, teatteria ja oopperaa. On ihanaa olla toisen lähellä. Kolme vuotta olen etsinyt taiteilijuuttani Kirsikodin taideprojektissa. Olen ollut monesti mukana Toscanassa. Siellà on ollut ihanaa. Meillä oli näyttely siellä. Projekti päättyi elokuussa 2007. Sen jälkeen olen tehnyt taidetta Kirsikodin taidetyöpajassa ja nyt olen Kirsikodin vakituinen asukas. Maalaan taulujen lisäksi kankaita asusteisiin ja kodin tekstiileiksi. On kiva työskennellä ystävien kanssa. Näyttelyt ja niiden avajaiset ovat hienoja. Olen tehnyt paljon tilauksina takkikankaita, laukkuja, pöytäliinoja, tarjottimia, kodin tekstiilejä. Projektin lopputyönä suunnittelin ja totutin kotiini sisustustekstiilit. Teemana oli ”Puut”. Maalasin aiheesta myös tauluja. Minä olen taiteilija.

Niina Kari

Niina Kari, s.1985

Peruskoulun kävin Pankakoskella erityisluokassa. Muutin asumaan Kirsikotiin vuonna 2004. Sitä ennen olin täällä leireillä ja koululuokkani vieraili usein myös täällä. Tykkään kissoista ja enemmän koirista. Tykkään maalata tauluja. Työskentelyjaksoilla Italiassa on ollut kivaa ja siellä maalasin monta taulua. Näyttelyn avajaiset ovat mukavia. Saan aina ruusun.
Opiskelin Liperin erityisammattikoulussa ja sen jälkeen olen työskennellyt Kirsikodissa kodinhoidon tehtävissä. Taidetyöpajassa maalaan välillä kankaita tuotteiksi. Välillä osallistun myös taideopetukseen.

Santtu Miettinen, s.1982

Peruskouluni kävin Kuopiossa. Perheeseeni kuuluvat äiti, sisko ja veli. Opiskelin vuoden Kaprakassa Kuva-linjalla. Sen jälkeen opiskelin Pieksämäellä Nikkarilassa. Silloin rakas isäni kuoli. Palasin Kaprakkaan opiskelemaan kotitalous ja kuluttajapalvelujen perustutkintoa. Se kesti kolme vuotta. Sen jälkeen opiskeli kolme vuotta taideprojektissa Kirsikodissa. Projekti päättyi elokuussa 2007 ja halusin jäädä asumaan Kirsikotiin.
Isän kuoltua sain perinnöksi kesämökin Leppavirralta. Kotiväki ja sukulaiset ovat erittäin rakkaita. Täällä Kirsikodissa on nyt minun kotini ja käyn välillä Kuopiossa tervehtimässä sukulaisiani. Haluan kehittyä taiteilijana. Täällä taidetyöpajassa saan tehdä taidetta niin paljon kuin haluan ja saan myös opetusta siihen.

Marika Paalamo

Marika Paalamo, s.1970

Opiskelin peruskoulun jälkeen Erityisammattikoulussa Liperissä. Kirsikotiin muutin 1994. Tykkään laittaa ruokaa ja tehdä salaatteja. Olen taitava siinä. Nousen joka aamu laittamaan aamupalaa pöytään ja keittämään aamukahvit. Vieraille keitän myös kahvit ja katan pöydän. Meillä käy hyvin paljon vieraita. Jotkut ovat yötäkin täällä. Tykkään ainakin maalaamisesta. Eläinaiheita maalaan paljon ja luontoa. Satuaiheitakin maalaan. Kuvitin Pekka Heiskasen runokirjan ”Ihmiseksi”. Se on minusta hieno.Tykkààn myòs kirjoittaa kirjeità.
Tilauksia tulee paljon. Ihmiset tykkää minun eläinaiheisista peitoistani ja niitä he tilaavat lapsille. Olen maalannut verhoja ja tarjotinkankaita. Näyttelyistä tulee juhlamieli ja silloin ainakin juhlitaan kaikki. Vuonna 2012 oma yksityisnäyttely ja minusta julkaistiin kirja, jonka tein yhdessà ystàvàni kanssa. Olen Joensuun taiteilijaseuran ammattijäsen.

Kirsi Mikkonen

Kirsi Mikkonen, s.1969

Tulin Raijan tytöksi 4-vuotiaana. Kävin jo pienenä Lieksan Taidekoulussa ja taideleireillä. Peruskoulun jälkeen opiskelin Kiteen Maatalousoppilaitoksessa, koska tykkään paljon eläimistä.
Alkuvuosina Kirsikodissa oli lampaita ja minä sain hoitaa ne kaikki. Nyt kaksi kissaa ja yksi koira. Minä vastaan niiden hoidosta. Rakastan niitä. Lampaita en ehtisi enää hoitaa, kun taiteen tekeminen vie paljon aikaa. Italian aiheita haluan maalata vielä. Maalaan vahakangasta ja tarjotinkankaita. Tilauksiakin tulee aika usein. Tykkään väreistä ja suurista pinnoista. Via Toscana –kankaani ovat saaneet suurta suosiota. Rakastan maalaamista. On ihana maalata. Haluan olla taiteilija. Haaveilen pääseväni taas Italiaan maalaamaan. Olen myös Joensuun Taiteilijaseuran taiteilijajäsen ja minusta on julkaistu kirja.

Piia Vaarala

Piia Vaarala, s.1983

Olen ollut taideleireillä Kirsikodissa jo monien vuosien aikana, sekä mukana näyttelyissä. Muutin vakituisesti asumaan tänne keväällä 2003.
Minusta on kiva maalata ja haluan oppia lisää. Tykkään myös tanssista ja musiikista ja sitä on myös ohjelmassa. Olen jo opetellut soittamaan kanneltakin. Näyttelyt ovat kivoja. Silloin on juhlatunnelma ja kaikki saamme ruusuja.
Olen ollut esiintymässä musikaalissa ”Nyt jos koskaan”, messussa ”Kanssani hän kulkee” ja musikaalissa ”Joku kutsuu sinua” yhdessä Kirsikodin väen kanssa. Lieksan 30 v.-juhlissa tanssin Brahean synnyn yksin. Se oli suuri tapahtuma ja ohjelma esitettiin kaksi kertaa samana päivänä Brahe-salissa. Näyttelyjen avajaisissa olen myös tanssinut. Italiassakin tanssin. Tykkään myös hoitaa eläimiä ja kuunnella musiikkia.

Raija Mikkonen, s.1949

Aloitin erityisluokanopettajana 1983 Pankakoskella. Sain tutustua maailmaan, missä hehkuu elämä kaikissa muodoissaan. Aitous, rehellisyys, avoimuus, kyky elää siinä hetkessä, mikä on menossa.
Hämmästyin heidän taiteellisesta lahjakkuudestaan. Alkuun yritin ymmärtää ja selittää kokemaani. Olen vähitellen oppinut olemaan hiljaa ja vain ihmettelemään. Meidän kulttuurissamme on ollut vähän mahdollisuuksia heidän viesteilleen. Halusin rakentaa sellaisen paikan. Tästä unelmasta syntyi Kirsikoti.
Olemme eläneet täällä yhdessä kantaen yhteisesti vastuuta kaikessa täällä. Minä en osaa maalata, mutta osaan tilata tarvikkeita ja kehystää valmiita tauluja. Osaan pitää yhteyksiä maailmalle ja viedä näyttelyitä toistenkin katsottavaksi. Osaan ajaa autoa ja niin pääsemme seikkailemaan yhdessä. Olen kiitollinen ja onnellinen tästä elämästä.

Kirsikodin taiteilijaystävät

Hanna Ronkainen, s.1973

Olen syntynyt Liperissä v.1973, missä vietin lapsuuteni ja nuoruuteni.
Kävin peruskoulun ja opiskelin Liperin Ammattikoulussa.
Vanhempieni mukana muutin Punkaharjulle 1994 ja aloitin työn päiväkodin keittiössä.
Nyt olen työssä vanhusten hoitokodissa aamupäivän ja iltapäivän Metsätähdessä mattoja kutomassa.
Olen asunut kohta 3 vuotta asuntolassa ja odotan kovasti muuttoa uuteen palvelukotiin vappuna 2013. Minulle on tärkeää, että voin huolehtia itsenäisesti aamu- ja iltapaloista kaupassa käynteineen.
Tykkään tehdä käsilläni. Vapaa-aikana teen mielelläni käsitöitä, tällä hetkellä vohvelikangastyöt ovat in. Käsitöitä tehdessä kuuntelen musiikkia, mm. J.Karjalaista.

Nina Maarit Leppänen, s.1974

Asun vanhempieni kanssa Savonlinnassa. Kommunikoin viittoen, johtuen kuulovammastani.. Pidän heleistä väreistä ja lempiaiheitani ovat eläimet ja kukat.
Kirsikodissa olen käynyt jo 90-luvun alusta vuosittain. Siellä olen saanut ystävien lisäksi monipuolista taideopetusta. Piirtäminen ja maalaaminen ovat muodostuneet minulle tavaksi kertoa tunteistani ja tapahtumista. Harrastan käsitöitä.
Perheeni on aina kannustanut minua taiteenteossa. Ja minulla on ollut Savonlinnassa mm. Galleria Pinnassa sekä Sataman Valossa näyttelyt. Lisäksi töitäni on ollut esillä monissa yhteisnäyttelyissä ja Kirsikodin taiteilijoiden kanssa ryhmänäyttelyissä.

Taika-Tuulia Kärkkäinen, s.2002

Olen neljännellä luokalla erityiskoulussa Lieksassa. Olen osallistunut kaksi kertaa Kirsikodin taideleirille. Siellä oli hauskaa. Tykkään maalata, kuunnella musiikkia ja tanssia. Tykkään kissoista ja koirista.

Pekka Turunen, s.1969

Olen ollut monta kertaa Kirsikodissa leirillä, esimerkiksi Ahti Isomäen vetämällä. Olen myös avustanut leireillä. Kaikki kirsikotilaiset ovat minun ystäviäni ja tykkään heistä. Yleensäkin tykkään kaikista. Julkuvaaralta olen kotoisin ja siellä asun Markun, Kaisa, Miskan ja Heikki-Sakarin kanssa. Osallistun Taikkarin toimintaan Lieksassa.

© 2017 Kirsikoti Saarivaarantie 48, 81700, Lieksa. Puh. +358 40 773 0007