kesä 1 2019

”Kotoa Lieksasta” – Taidekeskus Ahjo 9.6.- 2.7.2019

KK-KOTOA LIEKSASTA

Kirsikodin taiteilijat palaavat Taidekeskus Ahjoon kotiseutuaiheisella ”Kotoa Lieksasta” -näyttelyllään. Osa näyttelyn teoksista on valmistunut kesän 2018 taideleirillä, jonka opettajana toimi taiteen maisteri kuvataiteilija Minna Haataja.

Kotiseututeema sai taiteilijat innostumaan. Kävimme keskustelua kotikaupunkimme Lieksan maamerkeistä, kunkin omista lempipaikoista ja kävimme luonnostelemassa mm. Lieksanjoen rannassa, Pielisentiellä sekä Tiistaitorilla. Pohdimme mitä kotiseuturakkaus ja nostalgia tarkoittavat ja kuinka ne näkyvät monien taiteilijoiden töissä ja taidehistoriassa. Näyttelyssä nähdäänkin monia merkittäviä paikkoja Lieksasta, mm. Kirsi Mikkosen Ruunaan kosket ja Niina Karin Vesitorni. Kotiseutumme luonto on myös vahvasti esillä, mm. Jukka-Pekka Levyn Puu lähempänä Pielistä sekä Pekka Turusen Joutsenemo suojaa poikasiaan -teoksissa. Teokset on maalattu pellavapohjille käyttäen akryylitemperaa. Osassa näyttelyn teoksista on käytetty lisäksi öljyvärejä, lähinnä viimeistelyyn.

Kotiseutuaihetta on täydennetty Kirsikodin taiteilijoiden 2000 -luvun alun tuotannolla, ”Kasvoista kasvoihin” -muotokuvilla, jotka taiteilijat ovat maalanneet toinen toisistaan kuvataiteilija Ahti Isomäen ohjauksessa. Lisäksi esillä on kotoisia kalusteilla, kankailta ja taidetyöpajan tuotteita.

Näyttelyssä on mukana 12 taiteilijaa; Päivi Eronen, Emma-Kaisa Komi, Niina Kari, Jukka-Pekka Levy, Santtu Miettinen, Kirsi Mikkonen, Laura Nykänen, Marika Paalamo, Hanna Ronkainen, Pekka Turunen ja Piia Vaarala. Tulevaisuuden taiteilijalupauksia näyttelyssä edustaa vasta 16 -vuotias Taika-Tuulia Kärkkäinen.

Näyttelyn avajaisia vietetään 8.6. klo 18 alkaen. Tervetuloa mukaan!

© 2017 Kirsikoti Saarivaarantie 48, 81700, Lieksa. Puh. +358 40 773 0007